Mobiel menu

Maatschappelijk werk

Iedereen krijgt wel eens met problemen te maken, dat hoort bij het leven. Vaak helpt het als u erover praat met familie of vrienden. Maar soms gaat dat niet. In zo’n geval kan het een uitkomst zijn om te praten met een deskundige die is opgeleid om te helpen. Iemand die goed de weg kent in onze ingewikkelde samenleving. Iemand met wie u in vertrouwen kunt praten. De maatschappelijk werker.

 

U vindt maatschappelijk werkers dicht bij u in de buurt, u kunt er zonder verwijzing terecht en de hulp is kosteloos. U kunt rekenen op vertrouwelijke hulp van deze beroepskrachten.

 

Zij gaan samen met u na hoe u het beste geholpen kunt worden. Dat kunnen gesprekken met u alleen zijn, of samen met uw partner of gezinsleden. De maatschappelijk werker kan ook bemiddelen bij conflicten.

 

Richten op het versterken van de eigen kracht
Maatschappelijk werkers benaderen de burger op een laagdrempelige manier, maken snel en makkelijk contact en sluiten zo nauw mogelijk aan bij de hulpvraag van de burger. Zij brengen structuur aan, zetten samen met de burger een lijn uit waardoor deze weer houvast ervaart. Zij richten zich op het versterken van de eigen kracht van de burger met als doel dat deze zelfstandig en zonder hulp weer verder kan. 

 Meer informatie
Sociaal werkers


U gebruikt een te klein scherm om de website te bekijken.