Geïndiceerde WMO

Soms loop je tegen moeilijkheden aan in je leven waardoor je tijdelijk hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je eenzaam bent, of omdat je het lastig vindt om de juiste balans in je leven te vinden.

Via het Gebiedsteam

In veel Friese gemeenten is geen vrij toegankelijk maatschappelijk werk meer. Inwoners kunnen met hun hulpvraag terecht bij het Gebiedsteam in hun eigen gemeente. Via het Gebiedsteam kan er een indicatie worden afgegeven voor hulp vanuit de Wet maatschapppelijke ondersteuning.
Je bespreekt met het Gebiedsteam welke hulp je nodig hebt en van welke organisatie je ondersteuning wilt. Daarna kunnen wij een intakegesprek inplannen. Neem daarom altijd eerst contact op met je eigen gemeente.

Hoe helpt SMWF jou?

Heb je een indicatie gekregen van het Gebiedsteam? Dan kunnen we aan de slag! Samen met één van onze maatschappelijk werkers ga je een plan maken om verandering te brengen in je situatie. Daarin staan de doelen centraal waar jij aan wilt werken. Samen gaan jullie aan de slag om aan de doelen te werken.

Voor wie?

Begeleiding vanuit de WMO is voor iedereen die 18 jaar of ouder is en ingeschreven staat in één van de hieronder genoemde gemeenten.

In welke gemeenten?

SMWF kan begeleiding bieden vanuit de WMO in de volgende gemeenten:
- Achtkarspelen
- De Fryske Marren
- Ooststellingwerf
- Opsterland
- Súdwest Fryslân
- Tytsjerksteradiel
- Waadhoeke
- Weststellingwerf

Contact

Bel of mail ons via (088) 533 53 35 of info@smwf.nl!

contact

     Agenda

    Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

    Overzicht